vineri, 18 februarie 2011

NOUTATI DESPRE IPHONE 5, IPHONE NANO


New York Times a publicat in cursul serii trecute un articol in care explica o parte dintre zvonurile aparute in ultima vreme in legatura cu iPhone Nano dar si strategia pe care compania o va aborda anul acesta. Conform unor informatii oferite de persoane apropiate companiei, iPhone Nano nu va exista vreodata, Apple cautand solutii sa micsoreze actualul pret al iPhone-ului in locul dezvoltarii unuia de dimensiuni reduse. Apple nu doreste sa fabrice terminale iPhone mici deoarece s-ar crea o fragmentare in cadrul aplicatiilor disponibile pentru iDevice-uri, adica dezvoltatorii vor trebui sa isi adapteze aplicatiile pentru a functiona pe 3 rezolutii diferite. Mai mult decat atat, un iPhone nano ar fi greu de utilizat iar asta nu se potriveste cu filosofia Apple.


Apple are de asemenea in plan o modificare a componentelor folosite in terminalele iPhone totul in ideea de a reduce costurile cu fabricatia si pretul final al dispozitivului. Folosirea unor componente “mai ieftine” ar reduce foarte mult costurile de productie dar ar avea cel mai probabil si un impact negativ asupra calitatii terminalelor. Nu se stiu deocamdata prea multe detalii despre aceasta teorie, insa personal nu cred ca Apple va folosi componente de calitate dubioasa in ideea de a reduce pretul dispozitivelor.
Compania lucreaza la un nou sistem de comenzi vocale care ar permite clientilor sai sa opereze terminalul fara a il atinge. Aici se vorbeste despre un sistem de scriere dupa dictare, probabil unul pentru deschiderea aplicatiilor si cautari pe internet, practic un sistem asemanator cu cel existent pe Android acum. Apple intentioneaza totodata sa ofere unele servicii ale MobileMe gratuit pentru clientii sai deoarece actualul serviciu este scump, nu este chiar atat de “cautat” si competitorii ofera deja servicii similare gratuite clientilor proprii.


Citeste versiunea originala pe: http://www.zaone.ro/2011/02/18/nu-va-exista-iphone-nano-iphone-5-ar-putea-fi-mai-ieftin/#ixzz1EImgBFA9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu