duminică, 17 iulie 2011

Apple castiga procesul impotriva HTC

Dupa multe acuzatii instanga si in dreapta, ITC a decis in final in favoarea Apple in duelul acestora cu HTC.
Pentru HTC, aceasta infrangere poate fi un fatala pentru ca ITC are dreptul de a opri importurile de terminale HTC in State.
Daca asta se va intampla, HTC va pierde miliarde.

Attached Image: mex-standoff1.jpg

Ce este insa si mai important, brevetele pe care HTC le-a incalcat au de a face cu sistemul de operare Android, deci intreaga sfera Android ar putea suferi.
Sa nu uitam ca Apple are procese pe rol cu toti producatorii de terminale Android si cu Google iar o astfel de decizie ar putea fi catastrofica pentru ei.
Singura sansa a celor de la HTC ar fi sa plateasca celor de la Apple, dar sunt convins ca Apple nu a pornit aceste procese pentru bani.
Pe langa Apple, Android mai are de a face cu procesele intentate impotriva lor de Oracle si Microsoft.
Daca Oracle si Microsoft vor castiga procesele, Google nu va mai avea alta cale de a finanta Android decat sa ceara bani pe el in care caz vor urca automat preturile terminalelor Android.
Oare asistam la inceputul sfasitului Android ?
Popularitatea Android a intrecut deja toate asteptarile analistilor si imi vine greu sa cred ca va disparea peste noapte chiar si daca Google va fi nevoita sa ceara bani pe licente, dar cu siguranta vom asista la cateva batalii legale interesante in cuand.

Sursa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu