duminică, 10 iulie 2011

Apple trebuie sa plateasca 8 Milioane de dolari dupa ce a pierdut un proces

Personal Audio este o firma care nu produce absolut numic si face bani numai din brevete, adica faimosii "patent troll"-i.
Ei au dat in judecata Apple in 2009 pentru violarea a doua brevete: U.S. patent 6,199,076 "Audio Program Player Including a Dynamic Program Selection Controller" si 7,509,178 "Audio Program Distribution and Playback System.".
Chiar din denumire iti dai seama cat de vagi sunt aceste brevete.
Ei puteau sa dea in judecata orice firma care are un audio player cu playlist, dar s-au luat de Apple ca era pe val si de Sirius XM Radio, Coby Electronics si Archos care de atunci au ajuns la tratative in afara curtii de judecatorie.
Din pacate, un judecator a decis in favoarea pagubitilor si a decis ca Apple sa plateasca 8 milioane de dolari in daune.
Avand in vedere ca Personal Audio a cerut inital 84 de milioane dolari, probabil ca Apple va deschide pusculita si va plati aceasta suma modica pentru ei.

Attached Image: cash.jpg

Exista insa intotdeauna posibilitatea ca Apple sa conteste aceasta decizie, caz in care se va tine un nou proces si poate vor plati si mai putin.
Sper ca cele 2 miliarde cheltuite recent de Apple pentru achizitionarea brevetelor Nortel ii vor proteja de astfel de gunoieri precum Personal Audio.

Sursa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu